20151020_101426_HDR

Grenzend aan de ecopista – een fietspad zonder enig gemotoriseerd verkeer – ligt Lugar do Pégo. Op een kleine 300 meter afstand is de rivier de Dinha, goed hoorbaar met haar watervalletjes. Verderop langs de Dinha zijn er rivierstrandjes waar het heerlijk zwemmen is. Met zicht op de Serra da Estrela en op de Serra da Açor, omringd door bomen en rust en op 20 kilometer afstand van Viseu biedt de Bed&Breakfast alle mogelijkheden om actief te zijn maar ook om tot rust te komen. Winkels en restaurants zijn er binnen 5 kilometer afstand. En in iets meer dan een uur kun je ofwel midden in de Serra da Estrela zijn – ofwel de andere kant op – aan het strand. Ook gastronomisch is Lugar do Pégo interessant: op enkele kilometers afstand is een veelgeroemd befaamd authentiek Portugees restaurant (Très Pipos), op een kleine 15 kilometer afstand is de Quinta de Cabriz, ook befaamd om haar wijnen, en op een kleine 20 kilometer afstand is het prachtige Quinta (Mesa) de Lemos. Lugar do Pégo ligt middenin de wijnstreek van de Dão.

De historische en bezienswaardige stad Viseu is per fiets bereikbaar, en onderweg langs de ecopiste zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden. Ook Lugar do Pégo zelf heeft een historische band met de vroegere spoorweg die enige jaren geleden is geplaveid tot de ecopista – een fietspad van bijna 50 kilometer lengte, deels langs de rivier de Dão. Eén van de drie gebouwen die samen Lugar do Pégo vormen, is begin jaren vijftig gebouwd met her en der gebruikmaking van oude spoorwegmaterialen. In dit gedeelte zijn twee appartementen van ieder 36 m2 gerealiseerd en een zeer ruime eetkeuken met een terras dat uitkijkt op de bergen. Op de begane grond zijn de vinificatiebassins nog zichtbaar, evenals een stuk oude spoorrail. De appartementen hebben ieder een hidromassagedouche en een separate badkamer, een tweepersoonsboxspring die ook als twee éénpersoonsbedden te gebruiken is, een flatscreentelevisie, gratis wifi en parkeerplaatsen. Het appartement op de eerste etage heeft verder ook een tweepersoonsslaapbank. De zeer ruime en compleet geoutilleerde keuken en het ruime terras worden gedeeld als er andere gasten zijn in het andere appartement/de torenkamer waarbij de huisregels borgen dat elk appartement een eigen privéterras heeft en een eigen opgang. De appartementen kijken ieder uit op de Serra da Estrela en de Serra do Açor.

Dan het hoofdhuis van Lugar do Pégo, gescheiden van de appartementen door een ruime patio. Het oudste gedeelte van het hoofdhuis is de ´torenkamer´ (op de eerste etage) die dateert uit eind 1800 en is verbouwd tot een zeer ruime tweepersoonskamer met een tweepersoonsboxspring die ook als twee éénpersoonsbedden te gebruiken is, een eigen badkamer en een eigen opgang. Uiteraard is ook hier een flatscreentelevisie en gratis wifi en parkeerplaatsen.

De rest van het hoofdhuis is als een geheel voorzien huis te huren met als voorzieningen twee grote tweepersoonskamers (één op de begane grond en één op de eerste etage) met elk een eigen tweepersoonsboxspring, een eigen badkamer en een grote goed geoutilleerde keuken en twee zitkamers.

Alle gedeelten van Lugar do Pégo zijn onder moderne architectuur verbouwd en voldoen aan de hoogste maatstaven van comfort en kwaliteit.